Veteményeskertben

Vidéki lány révén szeretem a kerti munkákat. Már kislány koromban kezdtem a háztáji kertben dolgozgatni, igaz akkor még felnőtt felügyelettel. Nagymama volt az, akivel szinte kora tavasztól késő őszig folyamatosan kint tartózkodtunk a szabadban, és mindig találtunk valami tennivalót a vetemények között.

Sajnos, ma már legtöbbször egyedül dolgozgatom a veteményes ágyások között, mert nagymama már nem tud részt vállalni a munkából korára való tekintettel. Nagy lányomat viszont, ha csak tehetem, becsábítom a kertbe, azzal a szándákkal, hogy ismerkedjen meg a kerti munka rejtelmeivel.

Az idén tavasszal rákényszerültem arra, hogy egyedül veteményezzek, mivel lányom munkahelyi feladatai nem engedték, hogy lejusson a kertbe kicsit segíteni a magok elültetésében, gazolásában.

Én viszont sok ágyásba vetettem magokat. Reméltem, hogy ki is fognak kelni, így el tudom látni majd az egész családot nagyon egészséges, finom bio, vegyszermentes zöldségfélékkel.

Került a földbe petrezselyem, sárgarépa, retek, borsó, saláta mag. A nyár folyaman nagyon ízletes friss zöldségleves készülhet majd legtöbbjük felhasználásával.

Az a terv fogalmazódott meg bennem, hogy az első gazolás után készítek egy videót a lányom részére, hogy lássa, milyen szépen növekednek a kiskert zöldségféléi.

Egy kellemes, napsütéses májusi délután kezembe vettem mobil telefonomat, és elindultam a kert felé, hogy elkészítsem a videót a veteményeskertről. Ez után ért a nagy meglepetés. Nem tudtam elkészíteni a kisfilmet, mert a kamera elromlott.

Azonnal hívtam a mobiltelefon szerviz munkatársait, kértem a kamera cserét futárszolgálat igénybe vételével. Szerencsémre, néhány nap alatt elkészül a telefonom javítása. Ma jobban működik a kamera, mint új korában, így még idejében elkészült a kisfilm, ami nagy sikert aratott lányom családja körében.